Dimbare ledlampen: kies voor de juiste sfeer.
Ledlampen en specifiek dimbare ledlampen zijn steeds populairder aan het worden. De ruimte verlichten met precies de juiste lichtsterkte is wat we tenslotte allemaal willen. De lichtsterkte en lichtkleur bepalen namelijk de sfeer in de ruimte. Toch is het soms lastig om dimbare ledlampen ook echt goed te dimmen. Flikkeren en het niet goed dimmen komt vaak voor. Waar komt dat nu door en wat is nodig om dimbare ledlampen goed te kunnen dimmen? Op deze pagina lees je er alles over en geven we jou een aantal tips waardoor je led verlichting netjes dimt zoals jij dat wilt.
Hoe herken je dimbare ledlampen?
Men denkt vaak dat alle ledlampen dimbaar zijn. Dit is echter niet het geval. Om het verschil te herkennen tussen dimbare en niet dimbare ledlampen is een afbeelding bedacht. Deze staat altijd op de ledlamp of de verpakking. Zo is een dimbare variant te herkennen aan het linker icoon dat hieronder is weergegeven. Niet dimbare varianten zijn te herkennen aan het rechter icoon.
Dimbare ledlampen uit ons assortiment
Dimmer geschikt voor led
Inmiddels heb je de lamp vervangen voor dimbare ledlampen. Je zet de lamp aan maar nog steeds flikkert deze of dimt hij niet goed. Dit is een probleem wat veelal voorkomt wanneer er nog een gloei- of halogeendimmer wordt gebruikt. Zo’n dimmer is gemaakt om grote vermogens (het aantal watt) te dimmen. Vaak hebben deze dimmers een minimale belasting van 60 watt nodig, iets wat met een gloeilamp gemakkelijk wordt gehaald. Als de gloeilamp van bijvoorbeeld 60 watt wordt vervangen voor dimbare ledlampen van bijvoorbeeld 4 watt, dan kan je je voorstellen dat de dimmer niet goed werkt. De dimmer heeft te weinig belasting om goed te kunnen dimmen. Met dit probleem zie je vaak dat je dimbare ledlampen niet aan of uit gaan of beginnen te knipperen. Vervang de dimmer voor een goede leddimmer en het probleem is verholpen.