FAQs

Frequently Asked Questions

Ik heb mijn bestelling geplaatst maar geen bevestiging ontvangen.

Soms komt het voor dat een orderbevestiging niet direct binnenkomt in de mailbox. Wanneer deze helemaal niet binnenkomt, neem dan contact met ons op via info@wolfftv.nl of stuur een whatsapp naar 0153611001 +31153611001. Controleer altijd ook even de spambox van je mail. Het kan zijn dat de bevestiging hier alsnog binnenkomt.

Ik heb een bestelling gedaan maar mijn gegevens kloppen niet of zijn niet volledig, wat moet ik doen?

Als je gegevens niet volledig of onjuist zijn, neem dan direct contact met ons op. We kunnen je gegevens dan aanpassen of aanvullen. Je kan dit doormailen naar info@wolfftv.nl.

Moet ik een account aanmaken om te bestellen?

Nee het aanmaken van een account is niet noodzakelijk. Je kan gerust zonder account bestellen. Een eventuele track en trace sturen wij per mail toe.

Ik wil mijn bestelling annuleren, hoe kan ik dit doen?

Heb je nog geen verzendbevestiging ontvangen van ons, dan is het annuleren van je bestelling vaak nog mogelijk. Neem hiervoor contact op met ons via info@wolfftv.nl.

Ik heb een kortingscode die niet werkt. Hoe kan ik alsnog met korting bestellen?

Heb je een kortingscode die het niet doet, neem dan even contact met ons op. Wij kijken met je mee of de code nog geldig is en waar nodig maken we een nieuwe code voor je aan.

Waar kan ik op de site cartridges bestellen?

Om het overzichtelijk te houden hebben we een aparte webshop voor ons assortiment cartridges. voor ons aanbod cartridges ga je naar www.015inkt.nl.

Ik wil een afspraak maken voor een huisbezoek, hoe doe ik dit?

Voor het maken van een afspraak kun je mailen naar info@wolfftv.nl.

Ik wil de afspraak verzetten/afzeggen.

Wil een afspraak met onze monteur wijzigen of annuleren. Bel ons z.s.m. en we verzetten de afspraak naar een ander moment of laten de afspraak indien nodig vervallen.

Wat zijn de kosten van een monteur aan huis?

Voor werkzaamheden aan huis rekenen wij met een arbeidsloon inclusief btw van €59,- per uur. Het eerste uur wordt altijd volledig in rekening gebracht. Zijn we langer bezig dan rekenen we per kwartier verder. Voor het plaatsen van een stopcontact in de meterkast hebben wij een vast tarief van €100,- inclusief materiaal en meetrapport volgens de meest recente norm.

Hoe kan ik betalen bij de monteur?

De monteur maakt direct aan het einde van de werkzaamheden een factuur voor je op. Je weet zo direct wat de kosten zijn en deze kunnen per pin of contant worden afgerekend.

De monteur is geweest, maar het probleem is niet opgelost.

Neem direct contact met ons op, zodat we kunnen kijken wat we kunnen betekenen voor je. Waar nodig komen we opnieuw bij je langs.

Krijg ik een factuur van de werkzaamheden?

Ja, de monteur maakt na het huisbezoek direct een factuur voor je op. Deze ontvang je direct per mail. Hierop staan alle werkzaamheden gespecificeerd.

Waar is in Pijnacker het UPS punt?

Kantoorboekhandel van Atten
Emmapark 110
2641 EN Pijnacker

Wat zijn de verzendkosten voor een bestelling?

Orders boven de €20,- euro worden door ons gratis verzonden. Bestel je voor minder dan €20,- euro dan rekenen wij €3,99 verzendkosten. In Pijnacker en Delfgauw wordt je bestelling altijd gratis verzonden.

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Bestel je voor 17.00 uur en heb je betaald met iDeal? Dan zorgen wij dat de bestelling dezelfde dag nog de deur uit gaat. Meestal heb je deze dan de volgende dag al in huis. Woon je in Pijnacker of Delfgauw dan bezorgen we je bestelling dezelfde dag nog bij je thuis. LET OP: soms heeft een product een langere levertijd. Dit staat bijna altijd aangegeven bij de informatie van het product. Staat dit er niet, dan kun je van het bovenstaande uitgaan.

Betaal je via een handmatige overschrijving dan duurt het doorgaans twee werkdagen voordat je bestelling wordt verzonden.

Hoe verzenden jullie?

Wij verzenden onze orders met DHL for you. Zijn bestellingen klein genoeg, dan maken wij er een brievenbus pakket van of verzenden wij het in een enveloppe. Dit heeft als voordeel dat je niet hoeft thuis te blijven om je bestelling aan te nemen.

Ik wil een bestelling retourneren. Wat moet ik doen?

Als je een bestelling wilt retourneren kan binnen de 14 dagen bedenktermijn, laat ons dit dan vooraf weten door een mail te sturen naar info@wolfftv.nl met wat je retourneert. Let er op dat de producten altijd goed verpakt zijn zodat tijdens transport de zending niet kan beschadigen. Het retourneren is voor eigen rekening. Het retouradres is:
Wolff TV
Meidoornlaan 20
2641CB Pijnacker

Ik heb mijn bestelling retour gestuurd. Wanneer ontvang ik mijn geld retour?

Zodra een retourzending bij ons binnenkomt, controleren we deze direct en storten vervolgens binnen een week het bedrag retour op de rekening waarmee de bestelling betaald is.

Ik heb gekozen voor afhalen. Wanneer mag ik de bestelling afhalen?

Zodra je order door ons is klaargezet, ontvang je een mail met het bericht dat je de bestelling op kan halen in onze winkel. Eerder hebben wij de order nog niet voor je klaarliggen.