TP Link Deco

Ja ik wil van mijn wifi probleem af!

Bestel je wifi oplossing direct!

Twijfel niet langer en ga voor goed draadloos internet door het hele huis.

TP Link Deco: wifi door het hele huis

Het wifi probleem in huis echt een keer oplossen. Dat doe je natuurlijk met TP Link Deco. De TP Link Deco is de oplossing van het moment. Ongestoord naar Netflix kijken, huiswerk maken, thuiswerken en videobellen. Het kan allemaal en overal in huis dankzij Deco van TP Link. Geen gedoe meer met losse wifi versterkers of bekabeling door het huis. Met de TP Link Deco ben je binnen een uur voorzien van razendsnel draadloos internet door het hele huis. Bovendien is het grootste gemak dat je maar één wifi signaal hebt (SSID) en niet zelf meer om moet schakelen naar een versterker of andere router. Kijk zelf eens hoe gemakkelijk het eigenlijk werkt.

Wat is TP Link Deco?

TP Link Deco zijn mesh routers. Mesh routers zoals deze hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele routers. Traditionele routers zenden namelijk vanaf één punt in het huis. Dit is in veel gevallen de woonkamer of meterkast. Draadloos signaal moet door vele muren en plafonds heen wat het signaal dempt. Het bereik van een traditionele router is dus nooit sterk genoeg om het hele huis te voorzien van stabiele wifi. Daarentegen kan je met een mesh router van TP Link Deco veel verder komen. De TP Link Deco serie bestaat namelijk uit een router met drie losse kastjes (deco’s). Deze drie deco’s werken naadloos samen en zorgen op iedere verdieping voor een krachtig signaal.

De voordelen van dit systeem

Natuurlijk is het al een voordeel dat door het gebruik van Deco je wifi perfect is, maar het heeft daarnaast nog veel meer voordelen. Allereerst is de installatie van het systeem simpel en snel te doen. Scan vervolgens de QR code op de verpakking en download de app met een smartphone of tablet. Daarna volg je de instructies stap voor stap in de app en binnen een uur is alles geïnstalleerd! Kijk naar deze installatievideo en je snapt het meteen. Eenmaal geïnstalleerd vind je nog veel meer voordelen. Iedere gebruiker die verbonden in met de wifi van deco, kan veilig internetten dankzij ingebouwde anti virus software van Homecare. Naast dat dit veilig is, wil je als ouder dat je kind sommige websites niet kan bezoeken of wil je ze na een bepaalde tijd offline hebben. Met ouderlijk toezicht wat in de app geïnstalleerd is, is dit gemakkelijk te regelen. Per gebruiker kan een tijdschema gemaakt worden en zijn websites te blokkeren.

Verdere voordelen zijn adaptive routing, seamless roaming en QoS. Adaptive routing zorgt ervoor dat bij uitval van één van de deco’s, de andere gewoon blijven werken. Zo zit je nooit zonder internet. Seamless roaming zorgt ervoor dat je altijd zonder interruptie verbonden blijft ook al loop je videobellend naar zolder toe. Met QoS bepaal je welke apparaten voorrang krijgen voor meer snelheid. Dit is zoals alle instellingen te vinden in de Deco app. Zet hem op Gaming en alle gameconsoles krijgen daarmee voorrang wanneer zij om data vragen.

Wifi zonder TP Link Deco
wifi met TP Link Deco

Deco M4

Het basis model van TP Link Deco, maar daardoor zeker niet minder krachtig. Dit model levert snelheden tot 1167 Mbps. Dankzij deze capaciteit is dit echt een aanrader wanneer je woonachtig bent in een appartement op maissionette woning. De Deco M4 bezit bovendien per deco twee interne antennes. Voldoende kracht dus om meerdere apparaten tegelijk te voorzien van snel en stabiel wifi signaal.

Deco M5

De Deco M5 is een variant die wij aanraden bij standaard rijtjeswoningen. Natuurlijk is dit model ook te gebruiken in kleinere woningen. De Deco M5 is uitgerust met vier interne antennes per unit en voorziet daarmee in 2,4 Ghz en 5 Ghz signaal. Daarnaast biedt dit model voldoende capaciteit voor het hele gezin. De kinderen kunnnen beneden allemaal gamen en Netflix kijken terwijl de ouders beneden aan het werk zijn. De drie deco’s houden onderling contact via de wifi (2,4Ghz en 5Ghz). Dit model is, net als alle andere modellen, uitgerust met Homecare van TP Link. Hiermee zijn alle gebruikers veilig verbonden met internet. Dit model heeft een bandbreedte tot 1300 Mbps.

Deco P9

De Deco P9 is, in tegenstelling tot de andere deco modellen, een hybride mesh systeem. Dit is de vervanger van de Deco P7. Hybride mesh maakt naast draadloos contact ook contact via het stroomnet in huis. Hierdoor is het wifi signaal van de Deco P9 nog stabieler dan die van de rest van de Deco modellen. Wanneer de deco’s elkaar wat moeilijker draadloos kunnen bereiken, pakt de powerlinefunctie van de Deco P9 het signaal over en blijf je gewoon online. Dankzij deze hybride techniek heeft dit model een bandbreedte tot 2200 Mbps (1200 draadloos + 1000 via het stroomnet).

Deco M9

De Deco M9 is de meest krachtige en snelste uit de Deco serie. Met snelheden tot wel 2200 Mbps draadloos, is dit een echte alles kunner. Dankzij de tri-band wifi die dit model als enige bezit, kun je supersnel internetten, streamen en downloaden tegelijk. Met tri-band wifi bezit de router een extra wifi signaal waarmee de deco’s onderling contact houden. Zo belast je het draadloze netwerk zelf een stuk minder en zijn daardoor super hoge snelheden mogelijk. Daarbij heeft iedere unit acht ingebouwde antennes waardoor een groter bereik mogelijk is. Ideaal dus wanneer je in een groter huis woont. Ook een extra voordeel: Bedien smarthome apparaten met de Deco M9. Al deze extra’s maken de Deco M9 daarmee het meeste geavanceerde model.

Deco X60 en Deco X20

De Deco X60 en Deco X20 van TP Link zijn Wifi 6 mesh systemen. Wifi 6 is de nieuwe standaard die gelanceerd is. Hiermee is nog sneller internetten mogelijk met een maximale capaciteit tot 3000 Mbps. De Deco X60 is uitermate geschikt voor grotere woningen vanwege de kracht van Wifi 6. Daarnaast is de kleinere Deco X20 ook super krachtig, maar is de totale snelheid maximaal 1800 Mbps. Benieuwd wat voor voordelen Wifi 6 heeft? Kijk eens op onze pagina Wifi 6, hier leggen we alles uit.

Deco X90

De TP-Link Deco X90 is de grote broer van de productlijn mesh systemen. Hij is razendsnel, nog slimmer en nog geavanceerder dan de andere modellen. De Deco X90 heeft een capaciteit van 6600Mbps. Daarmee is hij in vergelijking tot de andere modellen een heel stuk sneller. Dit model beschik tevens over ‘AI mesh’. Dit houdt in dat het wifi systeem zichzelf steeds weer verbeterd en jouw netwerkomgeving leert kennen. Bekijk alle voordelen van de TP-Link Deco X90 op de productpagina.

Daarom koop je bij ons

Waarom je TP-Link Deco het beste bij ons kan aanschaffen? Wij zijn officieel verkooppunt van TP-Link zoals te zien in deze link. Hierdoor handhaven wij altijd de adviesprijs van TP-Link en zijn we in bijna alle gevallen even duur als onze concurrenten. Daarbij ontvang je alle ondersteuning die je nodig hebt voor, tijdens en na je aankoop. Kom je er niet uit met de installatie of heb je een specifiek probleem? Wij helpen je telefonisch en waar mogelijk kunnen we het systeem op afstand controleren. Kortom voor dezelfde prijs maar dan net dat beetje extra service!

TP-Link Deco uitbreiding (losse Deco’s)

Ben je al in het bezit van een TP-Link Deco systeem? Top! Natuurlijk kan het zo zijn dat je net een plekje in huis vindt waarde wifi nog net niet optimaal is. Dit komt wel eens voor bij grotere huizen of in de nieuwbouwwoningen. Daarom hebben wij van de M5, P9 en M9 ook losse Deco’s beschikbaar. Sinds kort is ook de X60 en de X20 los verkrijgbaar. Deze losse units kan je gemakkelijk toevoegen in de Deco app aan het bestaande Deco netwerk. Welk Deco systeem je nu hebt maakt niet uit. Alle deco series zijn met elkaar te koppelen. Bijvoorbeeld een Deco M9 uitbreiding kan je gemakkelijk koppelen aan een bestaand Deco M5 netwerk. Geen gedoe dus!

Deco unit toevoegen aan een bestaand netwerk

Installeren van een extra unit is een fluitje van een cent:

1: Ga naar de Deco App op je smartphone of tablet.
2: Druk op het plus teken rechts bovenin.
3: Selecteer het type Deco wat je wilt toevoegen. Zorg ervoor dat de nieuwe satelliet al in het stopcontact zit.
4: De App zoekt in zijn omgeving naar de losse satelliet en voegt deze toe.
5: Klaar met de installatie.

Ervaring vanuit de praktijk