USB C kabel

USB C kabel voor vele apparaten

Wel eens van een usb c kabel gehoord? Het is inmiddels een veel voorkomende usb soort en wordt gebruikt voor vele apparaten. USB vind je namelijk niet alleen op een nieuwe smartphone, maar ook op een laptop, computer, powerbank en ga zo maar door. Zelfs de nieuwe MacBooks van Apple zijn uitgerust met usb c. Op deze pagina vind je alle informatie over usb c en alle kabels die wij hierin aanbieden.

USB C kabel, wat is het eigenlijk?

Zoals je al hebt kunnen lezen, is usb c een nieuwe standaard. Het gebruik van deze kabels heeft meerdere voordelen. Allereest wordt usb c standaard gebruikt voor zowel data overdracht als stroomvoorziening. De connector is te herkennen aan zijn ovale vorm. Het voordeel van deze vorm is dat de connector aan beide kanten hetzelfde is. Je kan de kabel dus nooit verkeerd in het apparaat stoppen.

Afbeeldingsresultaat voor usb c aansluiting

Welke USB C verloopkabels zijn er?

Voor het opladen van telefoons is de usb c kabel niet meer weg te denken. Het grote voordeel is dat het laden via usb c razendsnel gaat. Dit is wel in combinatie met een snelle lader. Voor data overdracht is via usb c een overdrachtsnelheid tot wel 10Gbit per seconde mogelijk. Ideaal wanneer je veel data te verwerken hebt. Usb c is tevens is heel veel verloopvormen toe te passen. Wil je een verloop naar hdmi, displayport, VGA of ethernet? Geen probleem, deze usb standaard is naar al deze connectortypen te verlopen. Kijk maar eens in ons assortiment. Een veel gebruikte verloopkabel van usb c is onze usb c naar RJ45/ethernet. Dit komt omdat veel nieuwe laptops alleen nog maar een usb c aansluiting hebben. Stel je wilt met deze laptop voorzien van stabiel internet via de utp kabel (internetkabel), dan gaat dit niet rechstreeks via de usb c aansluiting. Hiervoor gebruik je dan een usb c naar RJ45 verloopkabel.