Veelgestelde vragen

Dit is een veelvoorkomend probleem wat in 95% van de gevallen met verouderde antennematerialen te maken heeft. Veelal zijn kabels en connectoren hierin de boosdoener, omdat deze niet goed genoeg zijn afgeschermd voor de normen van nu. Wanneer je twijfelt aan de kwaliteit van je materialen, kunnen wij altijd aan huis adviseren en waar mogelijk het probleem direct verhelpen. U kunt hier een afspraak inplannen met onze monteur.

Wil je het liever zelf oplossen? Kijk dan eens bij onze Kabelkeur antennematerialen van Hirschmann, Technetix en Braun teleCom.

Als u de digitale ontvanger heeft aangesloten moet u de volgende waarden invoeren:
NetwerkID: 8888
Frequentie: 554.00 MHz     (Samsung 554.000 KHz)
Modulatie: 64 QAM
Symboolsnelheid: 6900 KS/s

Er valt onderscheid te maken tussen coax en glasvezel aansluitingen. Via het coax netwerk worden drie soorten abonnementen aangeboden Brons (€40,50), Zilver (€51,-) en Goud (€61,50). Voor de snelheden van de pakketten verwijzen wij graag door naar “abonnementen” op onze site of klik hier.

via het glasvezelnetwerk zijn ook drie abonnementsvormen te krijgen, namelijk Kristal (€45,-), Briljant (€55,-) en Diamant (€70,-). Voor de complete informatie klikt u hier.

Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om bij ons in de winkel informatie te vragen. Wij staan graag voor u klaar.

Alle zenders die te verkrijgen zijn via SKP kunt u vinden op het zenderoverzicht. Voor het basispakket is geen smartcard nodig. Wanneer u een extra pakket aanvraagt heeft u wel een smartcard nodig. Als u al in het bezit bent van een smartcard, dan kunt u wijzigingen bij ons in de winkel aanvragen.

Dit is uiteraard mogelijk. Onze monteur komt graag uw aansluiting gereedmaken voor gebruik. Hierbij wordt het modem werkend opgeleverd met een basis wifi-signaal. Heeft u ook telefonie aangevraagd? Dan zorgt onze monteur ervoor dat dit op het nieuwe modem werkt. Afspraak maken? Bel 015-3611001 of mail naar info@wolfftv.nl.

U kunt het kanaal van de SKP router wijzigen. Klik hier voor de handleiding die hiervoor nodig is.

Het modem van SKP heeft een wifi router ingebouwd zitten waarmee je zonder extra kastjes een basis wifi-signaal kunt opvangen. Het signaal van deze router is niet zo sterk als dat van een externe/losse router. Het komt dus veel voor dat je op zolder en/of eerste verdieping in de woning geen draadloos signaal meer opvangt. Met een losse router, een access point of een wifi versterker kan je dit bereik vaak al verbeteren. Wat bij jouw in de woning de beste toepassing is, vertellen we je graag in onze winkel.

Wanneer je een abonnement bij SKP opzegt dienen de volgende spullen ingeleverd te worden:

  • modem + voeding
  • coaxfilter (deze zit op je hoofdaansluiting in de meterkast)
  • coaxkabel (tussen het filter en de modem)
  • utp kabel

Dit kan in zijn geheel ingeleverd worden aan de Meidoornlaan 20. Wij zorgen ervoor dat alles terecht komt bij SKP.

Zie hiervoor de onderstaande handleiding die je nodig hebt voor het inschakelen van de bridgemodus. Het instellen van een bridgemodus is van belang als je een externe router wilt aansluiten op de modem van SKP.

Handleiding bridge Cisco 3925

Handleiding bridge Cisco 3940

Dit kan twee redenen hebben:

  1. Je tv heeft geen DVB-C tuner ingebouwd zitten. Hierdoor kan de tv het digitale signaal niet verwerken. Veel nieuwe televisies hebben deze tuner wel ingebouwd zitten. In plaats van een nieuwe tv kan je ook een decoder aanschaffen waarmee je de digitale kanalen wel kan ontvangen. Zie hier ons aanbod decoders, of vraag ernaar bij ons in de winkel.
  2.  Je tv heeft wel een DVB-C tuner ingebouwd zitten, maar de tv moet nog ingesteld worden. Kies hiervoor in het menu van de tv voor zenders afstemmen en geef de volgende gegevens in:
    Frequentie: 554.00(0) Netwerk ID: 8888 QAM modulatie: 64QAM Symboolsnelheid: 6900

Wanneer een modem defect is of niet goed functioneert zal SKP in veel gevallen vertellen dat je de modem kan ruilen bij ons in de winkel. Wanneer je deze komt wisselen hebben wij de oude modem nodig inclusief de voedingsadapter. Zonder de oude modem kunnen wij helaas geen nieuw modem meegeven.

Na oplevering van het glasvezelmodem, zal het coaxsignaal na enkele weken inactief worden gemaakt. Het coax modem werkt dan ook niet meer. De coax modem kan je inleveren samen met de stroomadapter bij ons in de winkel aan de Meidoornlaan 20 in Pijnacker. Je ontvangt van ons een bewijs van afgifte wanneer je de modem bij ons inlevert.