Fritz box wifi oplossingen

Wifi door het hele huis met Fritz box!

Fritz box staat bekend om zijn kwaliteit en zeker wanneer het gaat om wifi signaal. Wifi door het hele huis is momenteel niet meer weg te denken in onze thuiswerk-economie. Gemakkelijker gezegd dan gedaan zou je denken. Niets is minder waar! Fritz box biedt verschillende oplossingen in alle prijsklassen. Op deze pagina staat alle info of Fritz box en de toepasbare wifi oplossingen.

Fritz box combineren met andere netwerkapparaten

Fritz box mesh

Zoals we al vertelden heeft Fritz verschillende wifi oplossingen in alle prijsklassen. Bijvoorbeeld de basis Fritz box 4040. Deze is uitgerust met een mesh functie. Dit maakt de router makkelijk te koppelen met andere mesh producten van Fritz. 

Wil je weten wat mesh is en hoe het jouw wifi probleem kan oplossen? Hier hebben wij een pagina over geschreven waarin we alles uitleggen over mesh wifi. Heb je al een Fritz box thuis, maar is het wifi signaal nog niet optimaal door de hele woning? Dan kan de Fritz Repeater 2400 of Fritz Repeater 3000 uitkomst bieden! Deze repeaters beschikken namelijk ook over een mesh functie en kunnen zo gekoppeld worden aan het bestaande netwerk. In basis werken deze mesh producten via draadloos signaal met elkaar samen. Echter kan bij de meeste Fritz box producten ook een kabel worden aangesloten tussen bijvoorbeeld de Fritz box router en Fritz repeater. Dit zorgt er voor dat ze nog sneller met elkaar communiceren.

Gemakkelijk aansluiten van de Fritz box of repeater

Producten van Fritz zijn niet alleen een super oplossing voor je wifi probleem. Het koppelen van Fritz box producten is namelijk gemakkelijk en snel gedaan. Technische kennis is hiervoor absoluut niet nodig. Wij leggen je uit hoe de producten gekoppeld worden met elkaar. Zodra het Fritz netwerk gekoppeld is, werkt ook de mesh functie direct.

Stap 1: zorg dat de Fritz producten die je wilt koppelen, twee minuten van tevoren in het stopcontact zitten. Dit geeft ze de tijd om op te starten.

Stap 2: Druk kort op de Fritz Repeater ‘connect’ knop. Hierdoor zal het lampje gaan knipperen.

Stap 3: Druk op de Fritz box op de WLAN/WPS (6 seconden) of Connect/WPS knop (kort indrukken).

Stap 4: De Fritz box en Fritz repeater zullen verbinding zoeken met elkaar. Is dit niet gelukt, plaats dan de apparaten dichter bij elkaar en herhaal bovenstaande stappen.