Ziggo ci+ module

Ziggo ci+

Nog geen digitale tv? Dit is dan het moment om om te schakelen naar digitale tv. Het analoge signaal gaat bij Ziggo en andere kabelmaatschappijen de komende jaren verdwijnen. In sommige gevallen is dit al niet meer te ontvangen. Digitale tv van Ziggo en andere kabelmaatschappijen is te ontvangen op verschillende manieren. De gemakkelijkste en mooiste oplossing is met een Ziggo ci+ module. Eenvoudig te gebruiken i.c.m. een smartcard van je provider.

Geen snoeren

Het meest vervelende bij het omschakelen naar digitale tv is de extra apparatuur die nodig is (decoder). Deze zijn voorzien van veel draden en snoeren en dat wil je niet. Maar hier is een oplossing voor: de Ziggo ci+ module. Geen gedoe met losse apparaten, maar slechts één adapter achter in je tv. Vrijwel alle televisies van 2010 en nieuwer beschikken over de zogeheten ci+ ingang. Dit is een sleuf in de zijkant van de tv. Alles is dus ook nog eens netjes weggewerkt zonder extra snoeren.

Geen huur betalen

Vraag je bij Ziggo een Ziggo ci+ module aan, dan ga je hiervoor huur betalen. Dit wil je natuurlijk niet. Het abonnement is namelijk al duur genoeg. Als je nog een actieve smartcard van Ziggo hebt is dit gemakkelijk op te lossen. Klanten met een geactiveerde smartcard kunnen een Ziggo module los aanschaffen in onze webshop. Je gaat dus niets huren, maar koopt de module eenmalig. Dit is tevens de zelfde ci+ module als Ziggo verstrekt. Klanten van andere providers als Delta, Caiway en SKP kunnen deze module ook gebruiken.

Eenvoudig te installeren

Bang dat het ingewikkeld is om een Ziggo ci+ module te installeren. Geen zorgen; het is kinderlijk eenvoudig. Volg de stappen hieronder en het is zo gepiept.

  1. Schuif de smartcard in de Ziggo ci+ module. Op de smartcard zit een chip. Deze chip wijst naar de brede kant van de module.
  2. Plaats de Ziggo ci+ module in de tv. Het laatste gedeelte voel je wat weerstand. De ci+ module gaat niet volledig in de tv; hij steekt een klein stukje uit.
  3. Bij het aanzetten van de tv zal de module worden herkent en komt een melding in het beeld met “authenticatie”.
  4. Je hebt de module geïnstalleerd en de zenders worden vrijgegeven.

Ziggo ci+ module en interactieve tv

Het zal opgevallen zijn dat een aantal merken modules op de markt zijn. Zelf hebben wij de twee grootste in voorraad, namelijk Smit en Quantis. Deze merken draaien al jaren mee en zijn gespecialiseerd in deze techniek. Quantis is het meest verkochte merk vanwege zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid. Naast de verschillende merken, gebruiken veel bedrijven termen als 1.2 of 1.3 als aanduiding. Dit heeft te maken met de versie van de module. De 1.3 versie is momenteel de nieuwste versie en werkt daardoor niet alleen voor digitale tv, maar ook voor interactieve diensten. Let op dat je provider en tv dit ondersteunen. Wanneer je een nieuwe tv koopt, gebruik dan altijd een 1.3 module. De 1.2 versie wordt nog wel eens goedkoop aangeboden, maar zal in veel gevallen niet meer werken.